BLOG INI MELAYARI ALAM SIBER 10-02-2010

EMAIL KAMI UNTUK SEBARANG PERTANYAAN DAN SUBMIT ARTIKEL TUAN KE DDAMAI69@YAHOO.COM TQ

Jumat, 11 Februari 2011

ZAMBRY GUNA KHIDMAT ALAM LAIN BENARKAH BEGITU!!!BACALAH

dibawah ini gambar pisang raja.. bukan sebarang pisang bro..masakan ia bergelar raja jika ia hanya pisang yang tak bermakna.
dalam dunia mistik melayu ada berbagai pisang yang digunakan untuk kegunaan misti, baik ia berupa perubatan atau berupa kekayaan dan kedudukan.

pisang awak yang berbatang hijau digunakan untuk mereka yang sakit tulang atau lutut.. sementara pisang emas untuk kerezekian kemudahan dan kekayaan sementara pisang raja digunakan untuk kemenangan dan kedudukan.

nak jika begitu habar dibawah ini jika benar adakah amnow dalam menuju kemenangan mereka dalam mahkamah menggunakan juga hidmat alam lain?

dibawah ini saya kopy paste kan dari blog leecopperten.blogspot.com
apapun ia hanya persepsi sila nilai dulu dan janganterus menghukumZamry Kenduri Pisang
Tadi kawan aku beli goreng pisang di sebuah gerai (biasalah Melayu berniaga di gerai aje!!!). Dia minta goreng pisang kegemarannya.

Kakak jual goreng pisang bagitau kawan aku, pisang jenis itu hari ni dan mungkin dalam minggu ni tiada dalam pasaran. Menurutnya Zamry telah arahkan kuncu-kuncunya cari dan beli dalam serata negeri untuk dibuat kenduri pisang.

Pisang-pisang ini akan dihantar ke masjid-masjid dan surau seluruh Perak kerana semasa semahyang hajat tempohari Zamry memang berniat untuk buat kenduri pisang yang special. Manakala 5 tandan di hantar ke Masjid Maqbul Sungai Pinang, di Penang (tempat Mamak bayar niat).

Pisangnya bukan pisang yang biasa dihantar ke masjid-masjid pada hari Jumaat iaitu Pisang Emas, Pisang Montel, Pisang Rastali dan Pisang Berangan.

Tapi Zamry pilih PISANG RAJA.


Tidak ada komentar:

Posting Komentar

 
About Me | Author Contact | Template Basic On Friendster | Powered By Blogspot | © Copyright  2010